Decoratieve afbeelding

Solliciteer direct!

In Harlingen leven we sinds jaar en dag met de zee. Sterker nog: eeuwenlang waren we afhankelijk van alles wat de zee ons bracht. Goede vis, beste handel en heldhaftige verhalen. Deze laatste werden met veel bombarie verteld in de vele bruine cafés die onze binnenstad telt. Als de muren toch eens konden spreken. 

Nog altijd proef je het roemruchte scheepvaart verleden in onze gemeente terug. En in de inwoners. Het zijn geboren aanpakkers, echt mouwenopstropers. Die mentaliteit past bij onze gemeente. Eigenwijs, een tikkeltje tegendraads maar altijd eerlijk. Wij zijn niet voor één gat te vangen, laten ons de kaas niet van het brood eten en deinzen niet terug voor een beetje tegenwind. Type ‘niet lullen maar poetsen’. Of zoals we dat in Harlingen zeggen: De must awweseare, seun.

Dit ben jij  

We kijken uit naar versterking voor ons team Juridische Zaken. Als jurist ben je in bezit van een WO of HBO opleiding Nederlands recht. Je hebt relevante werkervaring in een omgeving met complexe publiekrechtelijke en/of privaatrechtelijke vraagstukken. Heb je geen ervaring, dan ben je snel in staat om je het werken binnen een overheidsorganisatie eigen te maken. Verder heb je lef, neem je je verantwoordelijkheid en ben je proactief. Je weet niet alleen de formeel juridische wegen te bewandelen, maar bent ook in staat om tot andere oplossingen te komen en kan problemen praktisch aanpakken.

Jouw werkzaamheden 

Als concernjurist in een klein team krijg je te maken met diverse juridische kwesties op het terrein van het bestuursrecht en het privaatrecht. Je werkzaamheden kunnen toezien op o.a. de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet en Wet gemeenschappelijke regelingen maar ook over zaken die vallen onder het Burgerlijk Wetboek, algemene verordening gegevensbescherming, de Omgevingswet en de Wet open overheid en alles wat daar tussenin zit. Zo geef je advies over het opstellen van een verordening, kijk je mee met een dienstverleningsovereenkomst en geef je antwoord op een specifieke vraag over een vergunning. Je pakt zaken inhoudelijk op en waar nodig schakel je aanvullende expertise in. Soms procedeer je bij de bestuursrechter en Raad van State in beroep en hoger beroep en ondersteun je collega’s in een bezwaarprocedure. Binnen het brede speelveld hebben collega’s op dit moment hun eigen aandachtsgebieden; waarin actief met elkaar mee wordt gedacht. Hierdoor is het ook mogelijk te reageren als je meer gespecialiseerd bent in een bepaald aandachtsgebied. Je geeft samen met je collega juristen vorm en structuur aan het team Juridische Zaken en de uitstraling van het team binnen de organisatie.

Hier ga je aan de slag  

De gemeente Harlingen is een van de weinige kleinere gemeenten in Nederland die zelfstandig is gebleven, daar zijn wij trots op! Doordat wij compact van formaat zijn, vraagt dat een andere manier van werken. De lijnen naar directie en bestuur zijn kort, dat geeft een extra dimensie aan het werken binnen onze organisatie en maakt jouw functie als concernjurist extra uitdagend.

Team JZ bestaat op dit moment uit vier vaste collega’s. Energie, positiviteit en samenwerken staan voorop. Verbinding is belangrijk, maar een kritische blik wordt zeer gewaardeerd. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk om het team verder op te bouwen om zo de gehele gemeentelijke organisatie juridisch bij te staan. Kortom een leerzame en afwisselende functie. 

Dit bieden wij je

  • In eerste instantie betreft het een dienstverband voor de duur van een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband 
  • De functie is ingeschaald in 10A gemeente CAO. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is maximaal € 5.621,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Is je belangstelling gewekt?

Enthousiast geworden? We horen graag van je! De vacature staat open tot de geschikte kandidaat is gevonden. We zien graag je sollicitatie tegemoet. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

 Neem dan contact op met Karina Kingma, HR adviseur, tel: 06 25717072. 

Solliciteer direct!