Na een stage bij Harlingen doorstromen naar een veelzijdige functie waarin je heel serieus wordt genomen? Het kan binnen onze gemeente, weet Savanna Ronner. Ze heeft een passie voor interne communicatie en zette een werkgroep op om de verbinding tussen medewerkers te verbeteren. 

Savanna Ronner

“Er heerst hier een familiecultuur.” 

Meteen een klik

“Toen ik een stageplek zocht voor mijn studie communicatie zag ik dat gemeente Harlingen een stageplek aanbood. Ik woon in Leeuwarden maar kende de stad goed, omdat mijn opa en oma op Terschelling wonen en we hier dan vaak even een visje aten. Tijdens het stagegesprek was er meteen een goede klik. Een half uur na de afspraak belde ik al om te zeggen dat ik hier graag wilde beginnen. Ik heb in die periode een plan gemaakt om de interne communicatie te verbeteren. Dat vakgebied vind ik erg boeiend, ook omdat het een raakvlak heeft met psychologie.” 

Volle kracht  

“Na mijn stage bleef ik tijdens de drukke zomer van 2022, omdat Harlingen tijdens de Tall Ships Races thuishaven was van de grootste zeilschepen ter wereld. Ik hield me bezig met parkeerregelingen en zorgde er bijvoorbeeld voor dat de juiste brieven en vrijkaartjes op de juiste plek kwamen. Harlingen is een klein stadje dat grootse evenementen aankan, dat vraagt ook veel van de gemeente. Na de zomer kon ik blijven als communicatiemedewerker. Met ongeveer vijf collega’s zijn we als afdeling nu op volle kracht.” 

Meer verbinding 

“Door onze vijf locaties, kunnen medewerkers elkaar niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend vinden. Terwijl dat wel van belang is. Door corona hadden mensen veel thuisgewerkt. Een van mijn adviezen tijdens de stage was dan ook om meer in te zetten op verbinding tussen medewerkers. Dit advies is overgenomen, en nu werk ik deels aan de uitvoering hiervan in de werkgroep verbinding, hoe mooi is dat! Eens in de zoveel tijd organiseren we een bijeenkomst, zoals een kennisquiz van Kahoot met leuke weetjes en een lekkere snack. Het is altijd leuk en wordt goed bezocht.”  

Veelzijdig 

“Binnen de organisatie ben ik steeds meer aanspreekpunt voor maatschappelijke thema's en ik doe ook veel social media. Het werk is veelzijdig en ik ervaar ook veel vrijheid. Hoewel ik een van de jongste medewerkers ben, word ik in mijn rol heel serieus genomen. Dat geeft zelfvertrouwen. Ons team is heel motiverend en steunend, je kunt hier jezelf zijn en je comfortabel voelen.”