Sociaal werker Annemieke ten Brink gaat het liefst zo veel mogelijk op pad om mensen te zien, te spreken en te helpen. Sinds zeven jaar is ze één van de vaste gezichten van het Stadsteam en komt ze heel wat bijzondere verhalen en hulpverzoeken tegen. "Van een stoere zeeman die een scootmobiel aanvraagt voor z'n moeder tot huisartsen die onze hulp inroepen voor mensen met verward gedrag. Wij staan voor iedereen klaar."

profielfoto Annemieke ten Brink

"Harlingen is één van de leukste gemeenten waar je kunt werken"

Specialisten in huis

"Zeven jaar geleden ben ik begonnen bij het Stadsteam. Hiervoor heb ik bijna twaalf jaar bij GGZ Friesland gewerkt. Mijn kennis van mensen met psychiatrische problemen vormde een mooie aanvulling op het Stadsteam. Het leuke van ons team is dat we allerlei specialisten in huis hebben. Van logopedie tot psychiatrie: samen kunnen we heel gericht de juiste zorg bieden aan onze inwoners."

Onder één dak

"We zitten als Stadsteam in multifunctioneel centrum Het Vierkant in de Oosterparkwijk. Hier vind je naast ons Stadsteam ook het Jeugdteam en het Beleidsteam. Inwoners kunnen hier ieder moment van de dag binnenwandelen met al hun vragen. Het voordeel is dat we in de loop der jaren veel organisaties naar Het Vierkant hebben getrokken, waardoor we laagdrempelig samenwerken. Denk aan de bouwvereniging, de wijkagenten, Verslavingszorg Noord-Nederland en GGZ Friesland. Daarnaast zitten ook het ouderenwerk en het jongerenwerk Connexa in dit pand."

Op de bakfiets

"Tijdens de coronapandemie was het lastig voor mensen om langs te komen. Zo ontstond het idee om zelf de wijk in te gaan met een bakfiets met koffie en thee om mensen te ontmoeten. Dit project kreeg de naam 'Keep Rolling' en bestaat nog steeds. We merken namelijk dat inwoners het erg fijn vinden dat ze hun verhaal op deze laagdrempelige manier bij ons kwijt te kunnen. Onlangs fietste ook burgemeester Ina Sjerps gezellig met ons mee."

Markante portretten

"Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de inwoners. Dat zijn af en toe markante portretten, een beetje sceptisch van aard, maar allemaal met het hart op de juiste plek. What you see is what you get. Ik houd daar ontzettend van. Ik overdrijf niet als ik zeg dat Harlingen één van de leukste gemeenten is waar je kunt werken."

Foto van collega Annemieke ten Brink-Faber.

Meer verhalen van collega's lezen?