HR-adviseur Karina is het liefst met van alles en nog wat bezig, en laat dit nou een functie zijn waarin zij dat volop kan! Waar ze een aantal jaar geleden begon als stagiaire, is ze inmiddels doorgegroeid tot adviseur op verschillende vlakken. 

Karina Kingma

Als studente Human Resource Management hoorde Karina Kingma volop positieve verhalen over de gemeente Harlingen als stageplek. In 2018 liep ze als kersverse stagiaire vrolijk de HRM-afdeling op. Om er vervolgens niet meer weg te gaan. Zes jaar later is ze als HR-adviseur een echte duizendpoot. Van werving en selectie tot verzuim en het digitaliseren van het personeelssysteem: Karina is van alle markten thuis. "Ik zit hier vanaf dag één helemaal op mijn plek."

Heb je even?

"Van het opstellen van een functieprofiel voor een nieuwe collega tot het digitaliseren van ons personeelsinformatiesysteem. Wanneer iemand me op een feestje vraagt wat ik als HR-adviseur precies doe, vraag ik altijd gekscherend: heb je even? Mijn takenpakket is ontzettend divers. Juist die afwisseling vind ik zo leuk aan mijn werk. Omdat we een kleine gemeente zijn met een compacte HR-afdeling - we zijn met z'n zessen - heb ik heel uiteenlopende bezigheden. Ik schuif overal aan voor advies en ondersteuning."

Echte duizendpoot

"Mijn werkveld is erg breed. Ik ben adviseur van een aantal teams, dus alle voorkomende personeelszaken komen voorbij. Denk aan werving en selectie, maar ook aan verzuim en formatiebeheer. Daarnaast zijn wij druk bezig met het project organisatieontwikkeling. Hieronder vallen verschillende deelprojecten, waaronder bijvoorbeeld de onboarding, de ontwikkeling gesprekkencyclus en het opstellen van het opleidingsplan."

Alles behalve saai

"Wat Harlingen zo bijzonder maakt? De kleine organisatie (alhoewel.. ik heb ruim 200 collega’s), de fijne werksfeer en de ruimte om mezelf te ontwikkelen, waren voor mij de reden om na mijn stage te blijven plakken. Inmiddels heb ik een vaste aanstelling en zie ik regelmatig nieuwe, enthousiaste stagiaires binnenwandelen. Een aantal van hen heeft inmiddels ook een contract. Daarmee weten we jong talent aan ons te binden. Dat maakt me ontzettend trots. Zeker nu er volop vacatures zijn, bewijzen we maar weer eens dat een baan bij de gemeente alles behalve saai is!"