Gemeente Harlingen is een compacte ambitieuze gemeente die graag met een tikkeltje eigenzinnigheid te werk gaat en waar ook de saamhorigheid voelbaar is tussen de afdelingen.

Je komt in een organisatie die druk bezig is zich verder te ontwikkelen en professionaliseren. Dit betekent dat er zowel op persoonlijk vlak als op strategisch vlak veel gevraagd wordt. Schakelen hiertussen zit in je DNA!

Vanuit MFC ‘t Vierkant in Harlingen dichtbij de inwoners, werken de gebiedsteams Jeugd en Stad, team Participatie, Samenleving en verschillende zorgaanbieders en vrijwilligersorganisatie.
De teamleider die wij zoeken geeft leiding aan het Stadsteam, bestaande uit + 20 medewerkers.

Wat breng je mee

Een enthousiaste leider die energie heeft om coachend leiding te geven aan zelfstandig werkende professionals. Een leider die monitort, soms temporiseert en voor en achter het team staat. Je hebt een analytisch vermogen en bent omgevingsbewust met bestuurlijke- en politieke sensitiviteit. Verder kan je goed luisteren, ben je daadkrachtig en bezit je over een gezonde dosis humor. Voor beide teams stuur je als budgethouder op rechtmatige en doelmatige besteding. Verder is het goed om te weten dat de twee teamleiders van het sociaal domein intensief samenwerken en elkaar vervangen waar nodig.

Wie ben jij

Je bent een kei om mensen in beweging te brengen en te houden. Een team met veel verschillende disciplines aansturen is voor jou energie gevend. Je hebt het vermogen om makkelijk de switch te maken tussen sturen op output en sparren over de inhoud.

Je bent een verbinder en betrekt het team bij organisatieveranderingen, neemt ze mee met je goede communicatieve vaardigheden en enthousiasme. Het is belangrijk dat je oog hebt voor talent binnen je team en deze inzet en benut. Samen met hen zorg je voor een goede afstemming van taken en behoud jij de helicopterview over alle onderwerpen die spelen, zowel in het nu als voor in de toekomst.

Verder:

  • Weet je waar de prioriteiten liggen en behoud je de lange termijn visie op het werk;
  • Ben je een echte verbinder, toegankelijk en benaderbaar;
  • Heb je een positieve instelling en ben je oplossingsgericht;
  • Heb je meerdere jaren ervaring met het aansturen van verschillende disciplines.

Waar ga je werken

Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Stadsteam, Jeugdteam en team Samenleving. Kenmerkend voor het werken in Harlingen is dat er met veel gedrevenheid met elkaar en de inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijnen zijn. Binnen het sociaal domein werk je regelmatig samen met collega’s van buurgemeenten en gezamenlijke uitvoeringsdiensten.

De sociaal werkers werken generalistisch en hebben allemaal hun eigen specialisme. Het team richt zich op ondersteuning voor inwoners vanaf 18 jaar, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), verschillende hulpvragen van inwoners, Integrale Aanpak ter Voorkoming van Escalatie (AVE) en zorgmijders. Kenmerkend voor het werken in het Gebiedsteam van Harlingen is dat er met veel gedrevenheid en plezier met elkaar, de inwoners, vrijwilligers en met ketenpartners wordt samengewerkt. Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid, ondersteunen collega’s elkaar op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.  

Wat bieden wij

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook nog mooie arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 cao-gemeenten. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is maximaal €5.372,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.

Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. De gemeente biedt daarnaast ook een mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, collectiviteitkorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement! Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we  veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons online platform GoodHabitz.

Contact

Enthousiast geworden? We horen graag van je! Reageren op deze vacature kan tot en met 24 maart. We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Wieke Goudzwaard, Teamleider Jeugd en Samenleving, via 06 - 257 55 898. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Carmen Jonker, HR Adviseur, via 06 – 257 559 51.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Wieke Goudzwaard Teamleider Jeugdteam
Tel: 06-25755898
E-maill: w.goudzwaard@gebiedsteamharlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Carmen Jonker HR Adviseur
Tel: 0625755951
E-mail: c.jonker@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.057721@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 24-03-2023 binnen zijn.