Ben je daadkrachtig, communicatief vaardig en sta je stevig in je schoenen? Kun je laagdrempelig en geduldig het vertrouwen winnen van ouders, kinderen en jongeren? Dan ben jij de Jeugd Sociaal Werker die we zoeken.

Jouw werkzaamheden

Als Sociaal werker Jeugd zet jij je actief in voor het verbeteren van het functioneren van het gezin of individuele jongere en ben je verantwoordelijk voor het totale proces van begeleiding. Je verheldert en analyseert hulpvragen, creëert en mobiliseert samen met betrokkenen hun netwerk en je bent alert op risico’s die de ontwikkeling en/of veiligheid van kinderen belemmeren. Je stelt samen een helder plan van aanpak of familiegroepsplan op waarbij de optimale ontwikkeling van kinderen gewaarborgd blijft en alle relevante leefgebieden betrokken zijn. Ook bied je op een begrijpelijke wijze informatie en advies. Daarnaast krijg je regelmatig te maken met complexe vragen en verschillende zorgaanbieders waarbij van jou een stevige regierol wordt gevraagd. Tevens ben je contactpersoon van één of meerdere scholen.

Hier ga je aan de slag

Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Stadsteam en een Jeugdteam. De sociaal werkers werken generalistisch en hebben allemaal hun eigen specialisme. Daarnaast maakt een gedragswetenschapper onderdeel uit van het team. Wanneer een inwoner een vraag heeft onderzoekt de sociaal werker samen met de inwoner (en andere betrokkenen) de situatie en de verschillende leefgebieden en kijkt naar de mogelijkheden tot verbetering. Dit leidt tot een concreet ondersteuningsplan waarbij soms ook specialistische hulp ingezet wordt. De sociaal werkers van het Jeugdteam werken wekelijks binnen alle 8 scholen van Harlingen. Kenmerkend voor het werken in het Gebiedsteam van Harlingen is dat er met veel gedrevenheid met elkaar en met inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, er wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijntjes zijn met onze beleidsambtenaren en andere netwerkpartners.

Dit ben jij

 • Jij bent een enthousiaste SKJ geregistreerde Sociaal werker Jeugd met de volgende competenties en kwaliteiten:
 • Je bent daadkrachtig en communicatief vaardig;
 • Je kunt scharrelen (laagdrempelig en geduldig het vertrouwen winnen van ouders, kinderen en jongeren);
 • Je kan reflecteren op je eigen handelen en durft je kwetsbaar op te stellen.
 • Je bent in staat om een verzoek tot onderzoek te schrijven voor de raad voor de kinderbescherming.
 • Je hebt ervaring als regisseur, waarbij je in complexe en soms onveilige situaties besluiten kunt nemen om het kind zijn veiligheid te waarborgen.
 • Je moet kunnen omgaan met weerstand en de-escalerend kunnen werken.
 • Je werkt vraag- en resultaatgericht;

Functie-eisen

 • Ruime en relevante werkervaring binnen het sociaal domein, specifiek binnen jeugdhulpverlening;
 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde sociaal agogische beroepsopleiding;
 • Een beroepsregistratie bij het SKJ als jeugd- en gezinsprofessional.

Dit zijn wij

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Vergelijk ons met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Dit bieden we je

Een dynamische baan, voor maximaal 36 uren per week, in een compacte maar ambitieuze gemeente en een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract).

Salarisschaal 9, wat een bruto maandsalaris van minimaal.€ 2.865,- en maximaal € 4.208,- op basis van een 36-urige werkweek betekent.

Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag

Hebben we je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je.

Reageren op deze vacature kan tot en met 21 maart 2023 via de website van Werken in Friesland(externe link).

De briefselectie staat gepland op donderdag 22 maart 2023. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 27 maart 2023.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Wieke Goudzwaard, Teamleider Jeugd en Samenleving op: 06 25755898 of of w.goudzwaard@gebiedsteamharlingen.nl. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Carmen Jonker, HR Adviseur, via 06 – 257 559 51.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Wieke Goudzwaard Teamleider Jeugdteam
06-25755898
w.goudzwaard@gebiedsteamharlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Carmen Jonker HR Adviseur
0625755951
c.jonker@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.057950@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 21-03-2023 binnen zijn.