Solliciteer nu

Gemeente Harlingen is een ambitieuze gemeente die graag werkt met een tikkeltje eigenzinnigheid in zijn bol en waar de saamhorigheid voelbaar is tussen iedere afdeling. Je komt in een organisatie die druk bezig is zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Als sociaal werker ben je een echte verbinder en weet je van aanpakken. Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit drie teams: Stad, Beleid en Jeugd. Deze functie valt onder het Stadsteam. De sociaal werkers zijn generalisten en hebben allemaal hun eigen specialisme. Kenmerkend voor het werken in Harlingen is dat er met veel gedrevenheid en plezier met elkaar, ketenpartners, de inwoners en vrijwilligers wordt samengewerkt. Vanuit  een gezamenlijke verantwoordelijkheid ondersteunen we elkaar op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.

Dit ben jij

Een enthousiaste en daadkrachtige medewerker die in staat is het vertrouwen te winnen van mensen die een hulpvraag hebben. Je vindt het fijn om zelfstandig aan de slag te gaan en kunt goed het overzicht bewaren. Verder:

  • Heb je grondige kennis op het gebied van de Wmo en heb je affiniteit met psychiatrische problematiek en schuldhulpverlening;
  • Ben je creatief in het zoeken naar passende oplossingen;
  • Ben je flexibel inzetbaar;
  • Ben je sterk in het aangaan van een dialoog waarbij je altijd de verbindende factor bent;
  • Heb je het vermogen om altijd het einddoel in zicht te houden;
  • Ben je communicatief sterk, wat betekent dat je de vertaalslag kan maken naar papier en het goed kan overdragen aan collega’s en netwerkpartners;
  • Weet je te reflecteren op eigen handelen en durf je jezelf kwetsbaar op te stellen.
  • Heb je een afgeronde HBO opleiding;
  • Heb je min. 3 jaar werkervaring binnen het Sociaal domein als sociaal werker.

Dit ga je doen

Als sociaal werker werk je outreachend en kom je o.a. in contact met inwoners met psychiatrische en/of schuldenproblematiek. Daarnaast pak je ook Wmo-vraagstukken op. Je verheldert en analyseert hulpvragen, creëert en mobiliseert samen met betrokkenen hun netwerk. Je stelt samen een helder plan van aanpak op, waarbij de hulpvraag beantwoord wordt en alle relevante leefgebieden betrokken zijn. Ook bied je op een begrijpelijke wijze informatie en advies. Je bent verantwoordelijk voor het totale proces van begeleiding. Hierbij fungeer je als spin in het web en verbind je betrokken partijen met elkaar. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Wat bieden wij

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook mooie arbeidsvoorwaarden. De functie valt in salarisschaal 9 (cao Gemeenten) wat een bruto maandsalaris van max. €4.537,- betekent op basis van 36 uur. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie tot een vast dienstverband.

Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. De gemeente biedt daarnaast ook een mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons online platform GoodHabitz.

Contact

Enthousiast geworden? We horen graag van je! Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 11 juni 2023. De briefselectie staat gepland in week 24. De sollicitatiegesprekken zullen op dinsdagochtend 27 juni plaatsvinden. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Wil je wat meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Peggy de Greve Teamleider Stadsteam
06-29641769
p.degreve@gebiedsteamharlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Karina Kingma HR adviseur
06-25717072
k.kingma@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.060000@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 11-06-2023 binnen zijn.

Solliciteer nu

Hoe is het werken bij ons? 

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt. 

Verhalen van onze collega's