“Uiteindelijk doen we het voor de inwoners”

De vraag die voor Almar Elkhuizen, teamleider dienstverlening, centraal staat is: wat hebben medewerkers van burgerzaken, communicatie, archief- en informatiebeheer DIV, klantcontactcentrum en bestuurssecretariaat nodig om hun werk optimaal te kunnen doen?

Almar Elkhuizen

Faciliteren

“Ik geef leiding aan vijf teams: burgerzaken, het klantcontactcentrum (KCC), communicatie, archief- en informatiebeheer en het bestuurssecretariaat; in totaal zijn dat ongeveer vijfentwintig mensen. Er zijn acht teamleiders binnen de hele gemeente, Harlingen is een compacte organisatie. Het faciliteren van mensen om zo goed mogelijk hun werk te doen, dat drijft mij. En we doen het uiteindelijk allemaal voor de inwoners.”

Tall Ships Races

“Voordat ik in Harlingen werkte, was ik projectleider bij de Drentse gemeente Westerveld. Uiteindelijk miste ik daar de leidinggevende taken die ik daarvoor in het bedrijfsleven wel had. De combinatie van een kleine gemeente en het leidinggeven is mijn ding, en dat heb ik gevonden hier in Harlingen. In de periode dat ik hier verkennende gesprekken met collega’s had, werd net de Tall Ships Races georganiseerd. Zoveel collega’s waren in touw voor dit mega-event. Op dat moment wist ik al dat betrokkenheid, trots en enthousiasme in deze havenstad volledig aanwezig zijn.”

Samenwerken 

“Harlingen heeft een grote charme, maar onze gemeentelijke organisatie is vanwege de kleinschaligheid soms ook kwetsbaar. We werken trouwens veel samen met andere gemeenten en partijen. Maar als heel specifieke gemeentelijke taken of specialismen bij één persoon liggen, dan is het lastig als iemand uitvalt, bijvoorbeeld door ziekte. Daarom proberen we nu basistaken iets meer over meerdere personen te spreiden. Zo blijf je als organisatie beter op koers.”  

Frisse wind

“Nieuwe wet- en regelgeving is een onderwerp waar ik veel mee bezig ben, net als digitaliseren. Digitaal waar het kan, persoonlijk als het moet is mijn motto. Bij het efficiënter maken van processen komt mijn achtergrond in het bedrijfsleven goed van pas. Die kennis en ervaring om processen en besluitvorming te versnellen of te versoepelen neem ik mee. Dat kan binnen de gemeentelijke organisatie het gevoel van een frisse wind geven.”

Meer verhalen van collega's lezen?