Solliciteer direct

Gemeente Harlingen is een compacte ambitieuze gemeente die graag met een tikkeltje eigenzinnigheid te werk gaat en waar ook de saamhorigheid voelbaar is tussen de afdelingen. Je komt in een organisatie die druk bezig is zich verder te ontwikkelen en professionaliseren.

Zie jij een uitdaging in het verbinden van visie, beleid en uitvoering binnen het Sociaal domein en het bewaken en borgen van de kwaliteit? Dan ben jij de kwaliteitsmedewerker die wij zoeken.

Wat ga je doen?

Je bewaakt en borgt de kwaliteit van de uitvoering van de Jeugdwet en Wmo op het gebied van doelmatigheid en rechtmatigheid middels:

 • 1stelijns-kwaliteitsverbetering;
 • Procesregie dossiervorming, werkprocessen en -instructies;
 • Opzetten van een opleidingsplan rondom kwaliteit.
 • Je coacht, adviseert en begeleidt medewerkers op inhoud, rechtmatigheid, integraliteit en procesveranderingen;
 • Je verricht werkzaamheden met betrekking tot het toetsen van de kwaliteitscontrole van de uitvoerende processen met betrekking tot Jeugdwet en Wmo en maakt verbetervoorstellen;
 • Je adviseert over kwaliteitsverbetering van het primaire werkproces, interne richtlijnen, systemen, werkinstructies en zorgt voor een toegankelijke informatievoorziening voor de sociaal werkers;
 • Je bent voor de uitvoerende teams aanspreekpunt voor de beleids- en juridische vragen;
 • Je vertaalt indien nodig beleidsmaatregelen, (veranderende) wet- en regelgeving en jurisprudentie, die aangereikt en geanalyseerd worden door de adviseurs (Jeugd en Wmo) en beleidsmedewerkers, naar heldere en doelmatige werkprocessen voor de uitvoering;
 • Je bewaakt dat de implementatie en uitvoering van het beleid goed wordt geborgd binnen het Gebiedsteam;
 • Je draagt bij aan het lerend effect van het Gebiedsteam middels het opzetten van een opleidingsplan ‘kwaliteit’.

Dit ben jij

 • Je kan goed het overzicht bewaren en houdt het einddoel in zicht;
 • Je bent communicatief sterk: iemand die de vertaalslag kan maken naar papier en het goed kan overdragen aan collega’s;
 • Je bent daadkrachtig en analytisch;
 • Je kunt proces- en projectmatig werken;
 • Je bent sterk in dialoog waarbij je altijd de verbinding opzoekt;
 • Je hebt oog voor het grotere geheel maar ook voor de details die het verschil kunnen maken!

Hier ga je werken

Als kwaliteitsmedewerker Sociaal domein ga je werken in het Gebiedsteam Harlingen. Dit team bestaat uit een Stadsteam en een Jeugdteam. De sociaal werkers krijgen eigen aandachtsgebied(en) op inhoud en met kennis van verschillende (primaire) processen. Als kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het grotere geheel en de integrale samenhang van deze processen binnen het Gebiedsteam.

Kenmerkend voor het werken in het Gebiedsteam van Harlingen is dat er met veel gedrevenheid met elkaar en met inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, er wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijntjes zijn met onze beleidsambtenaren en andere netwerkpartners.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt min. 3 jaar werkervaring binnen het Sociaal domein als sociaal werker en/of juridisch onderlegd;
 • Je hebt grondige kennis van Wmo en jeugdwet.

Dit zijn wij

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Wat bieden wij

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook mooie arbeidsvoorwaarden. De functie valt op dit moment in schaal 9. I.v.m. een actualisatie van de functiewaardering zal na afronding van dit proces de functie definitief worden ingeschaald. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.

Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. De gemeente biedt daarnaast ook een mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, collectiviteitskorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons online platform GoodHabitz.

Contact

Enthousiast geworden? We horen graag van je! Reageren op deze vacature kan tot en met 10 april 2023. De briefselectie staat gepland om dinsdag 11 april, op woensdagochtend 19 april zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. We zien graag je sollicitatie tegemoet!

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Peggy de Greve, Gebiedsteam, via 08 296 417 69. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Carmen Jonker, team HR, via 06 – 257 559 51.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Peggy de Greve Gebiedsteam
Tel: 06 296 417 69
E-mail:p.degreve@gebiedsteamharlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij:
Carmen Jonker HR Adviseur
Tel: 0625755951
E-mail: c.jonker@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar:sollicitaties.058405@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 10-04-2023 binnen zijn.

 Solliciteer nu

Hoe is het werken bij ons?

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's