Ben jij de vergunningverlener die graag wil werken voor de gemeente Harlingen; een compacte gemeente met ruim 600 rijksmonumenten, meer dan 140 gemeente monumenten en nog eens 400 beeldbepalende panden waar wij trots op zijn en wat onze gemeente uniek maakt? Lees dan snel verder!

Jouw werkzaamheden

Als vergunningverlener WABO doorgrond je WABO-initiatieven en vergunningaanvragen en toets je deze integraal aan wet- en regelgeving en ons gemeentelijk beleid.

Om dit goed te kunnen toetsen verplaats jij je in de belangen van aanvragers van deze bouwactiviteiten.

Daarnaast werk je ook binnen de VTH-pool voor de gemeente Harlingen én gemeente Terschelling. Jij bent diegene die je collega's meeneemt in de gezamenlijke vergunningverlenende, toezichthoudende en handhavende taken op het gebied van bouwen. Daarbij ben je intern en extern gericht en maakt een goede afweging tussen de belangen van de omgeving en de bouwactiviteiten die in die omgeving plaats vinden.

Verder zijn ook de onderstaande taken onderdeel van jouw dagelijkse werkzaamheden:

  • Je bent een betrouwbaar en professioneel aanspreekpunt voor collega’s, burgers en instanties;
  • Je bent regelmatig in overleg met andere instanties zoals de welstandscommissie en de veiligheidsregio;
  • Je deelt kennis en informatie en brengt contacten bij elkaar gericht op het goed houden van de relationele sfeer;

Hier ga je aan de slag

Als WABO vergunningverlener ben je onderdeel van het team VVH. Een jong en dynamisch team waarbij wij veel zelfstandigheden en vrijheid bieden binnen het takenpakket.  De lijnen naar ons bestuur zijn kort. Ons uitgangspunt is dat we altijd kijken naar wat wèl kan, maar soms moet je ook ‘nee’ verkopen en ook dat kun jij goed uitleggen.

Dit ben jij

Jij bent die uitgesproken teamspeler die goed is in het verbinden van partijen en weet van aanpakken. Omdat je de regels goed kent ben je daarbij een prettige gesprekspartner. Je hebt MBO+ werk- en denk niveau en bent in het bezit van een diploma bouwkunde.

Daarnaast ben je in het bezit van ABW I en of ABW II (is een pré). Je bent bekend met de werkzaamheden en hebt minimaal 2 jaar werkervaring en door deze ervaring kan je goed zelfstandig je werk uitvoeren en weet je beslissingen te nemen.

Dit zijn wij

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Vergelijk ons met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Dit bieden we je

• Een dynamische baan in een compacte maar ambitieuze gemeente.

• Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract)

• Salarisschaal 9, wat een bruto maandsalaris van max. €4208 op basis van 36-urige werkweek betekent.

• Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag

Hebben we je belangstelling gewekt? Reageren op deze vacature kan tot en met 2 april 2023 via www.werkeninfriesland.nl. Met geschikte kandidaten gaan we voor de sluitingstermijn al in gesprek.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Mary Volkers-Bredewold Teamleider VVH
Tel: 06-38915262
E-mail: m.volkers@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Annemarijn Bok HR-adviseura.bok@harlingen.nl
Tel: 06-25717106
E-mail: a.bok@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.056154@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 02-04-2023 binnen zijn.