Collega aan het werk

Dit zijn wij

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Vergelijk ons met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Jouw rol in de organisatie

Team communicatie werkt iedere dag aan de ambities van de gemeente. Met onze inbreng zijn bestuurders en collega’s in staat om op een betekenisvolle manier te communiceren. We werken vanuit een heldere communicatievisie- en strategie. Je komt terecht in een energiek en enthousiast team van twee communicatiemedewerkers en twee andere communicatieadviseurs.

Je maakt deel uit van verschillende projectteams. Je gaat aan de slag met de communicatie rondom een aantal grote projecten zoals het kernwinkelgebied en de aanpak tegen zwerfafval. Daarnaast ben je voor meerdere (kleinere) projecten verantwoordelijk voor de communicatiestrategie, - plannen en uitvoering.

Dit ben jij

Een daadkrachtige communicatieadviseur met de nodige ervaring die opereert op HBO niveau. Ervaring binnen een politiek-bestuurlijke organisatie is een pré. Je bent omgevingsbewust en je hebt ervaring met het werken in projectteams. Je legt de verbindingen tussen de projecten, de belangen van de bestuurders, afdelingen en organisatie. Je adviseert de projectleiders over betekenisvolle communicatie.

In onze dynamische omgeving komt er veel op je af, dit vraagt van jou om flexibel te opereren en prioriteiten te stellen. Je staat stevig in je schoenen en weet veel ballen in de lucht te houden. Je weet kansen en mogelijkheden te signaleren en te benutten. In overleg met collega’s moet je soms op zoek naar andere manieren om communicatievraagstukken toch op te lossen. Hierbij blijf je zorgen voor verbinding en goede samenwerking.

Je bent goed met tekst en taal, hebt ervaring met CMS systemen en interesse in en kennis van trends en ontwikkelingen binnen (overheids)communicatie (o.a. Factor-C), multimedia, etc. Je stelt niet alleen hoge eisen aan je eigen werk, maar ook aan de wijze waarop de organisatie zich zowel in- als extern profileert. Ook ben je inzetbaar bij een crisis- of piketdienst.

Wat bieden wij jou?

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook mooie arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 9 cao-gemeenten. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is maximaal €4752,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.
Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) boven op je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. Naast een goed salaris biedt de gemeente Harlingen bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, collectiviteitkorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement! Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons onlineplatform GoodHabitz.

Is je belangstelling gewekt?

Enthousiast geworden? We horen graag van je!
De vacature staat open tot 11 februari 2024. De briefselectie vindt plaats op 13 februari en de eerste gesprekken zijn op 22 februari in de ochtend. We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:

Almar Elkhuizen Teamleider dienstverlening
0625717077
a.elkhuizen@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij:

Armanda Sterling HR Adviseur
0646234048
a.sterling@harlingen.nl

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 05-02-2024 binnen zijn.

Solliciteer direct!

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's