De gemeente Harlingen is een kleine, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. De gemeente Harlingen heeft - als enige zeehaven in Friesland, poort naar het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed en met haar rijke cultuurhistorie - veel te bieden voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Citymarketing Harlingen Welkom aan Zee

Met de citymarketing Harlingen Welkom aan Zee wil de gemeente Harlingen zich sterker op de kaart zetten binnen de provincie en daarbuiten. De afgelopen jaren zijn er een aantal belangrijke stappen gezet met de ontwikkeling van de merkidentiteit ‘Harlingen Welkom aan Zee’ en marketingwebsite harlingenwelkomaanzee.nl(externe link). In korte tijd zijn de Harlingen Welkom aan Zee kanalen uitgegroeid tot de ‘online etalages’ van Harlingen. Met de ambities van de gemeente Harlingen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd is er steeds meer belang bij de strategische doorontwikkeling en uitvoering van een breed gedragen citymarketingbeleid. Daar kunnen wij best wat hulp bij gebruiken.

Wat ga je precies doen?

Als stagiair citymarketing ondersteun je de citymarketeers, je collega’s, en TIP (voormalig VVV) in de uitvoer van diverse marketing- en communicatiewerkzaamheden. Denk aan het opzetten van marketingcampagnes, door ontwikkelen van onze toeristische website en het maken van content (bijvoorbeeld blogs en verhalen) om Harlingen als stad op de kaart te zetten. Ook ga je aan de slag met een contentstrategie en onderhoud je de socials #harlingenwelkomaanzee. Maar daarnaast zijn er nog tal van leuke, creatieve uitstapjes mogelijk!

Tourist Info Point

Als stagiair draai je één dag in de week mee bij TIP (voormalige VVV). Je ondersteunt hen in de uitvoer van hun werkzaamheden op gebied van gastheerschap. Denk aan meedenken over arrangement- en productontwikkeling en het vullen van de database met activiteiten en locaties. De overige dagen werk je samen met de citymarketeers bij team Omgeving.

Wie ben jij?

Jij staat met beide voeten aan de grond, zelfs bij windkracht 7. Als de omstandigheden onstuimig worden, dan houd jij het hoofd boven water. Je kunt goed schrijven, bent creatief en communicatief. Bovendien ben je theoretisch onderlegd; begrippen als ‘thought leadership’, ‘contentmarketing’, en ‘SEO & SEA’ zijn niet onbekend voor jou. Je bent bevlogen in wat je doet, kan zelfstandig werken en kijkt er naar uit om impact te kunnen maken bij een gemeentelijke organisatie.

Wij bieden jou

Een stageplek bij de meest gave gemeente van Friesland. Je komt te werken in een bruisende havenstad, waar geen dag hetzelfde gaat zijn. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid binnen de uitvoer van je werkzaamheden. Je draait als volwaardig professional mee binnen team Omgeving. Zo ga je actief aan de slag met vraagstukken op gebied van citymarketing, maar je zult ook veel leren ook over het werken binnen de gemeentelijke overheid. We bieden jou een kickstart om verder te groeien als marketing- of communicatieprofessional. En niet geheel onbelangrijk voor jou als student; je ontvangt ook nog eens een stagevergoeding.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief, cv en eventueel jouw portfolio, naar ikwil@harlingen.nl. Wellicht kom jij dan vanaf augustus bij ons stagelopen.

Vragen?

Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Kor Wijnja (adviseur recreatie, toerisme en citymarketing) bij de gemeente Harlingen, via e-mail: k.wijnja@harlingen.nl of Tel: 06-25017269.