Regelbeheerder Omgevingswet | 36 uur

Regelbeheerder Omgevingswet

Solliciteer direct!

Of het nou de zilte zeelucht is, onze oer-Hollandse zeemansmentaliteit of roemruchte nautische verleden: bij de gemeente Harlingen regelen we de dingen graag op onze eigen manier. We winden er geen doekjes om, draaien niet om de hete brij heen en maken van ons hart geen moordkuil. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Met één stad en de twee prachtige terpdorpen Midlum en Wijnaldum zijn we een kleine gemeente met grote doelen. Met onze aanstekelijke ambitie weten we het ver te schoppen. Waar andere Friese gemeenten onlangs stuk voor stuk fuseerden, bleven wij zelfstandig. Vergelijk ons met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Klein maar fijn. En eigenwijs als het moet.

Gemeente Harlingen is een compacte gemeente. Dat betekent korte lijntjes en volop samenwerken met collega's van andere teams. Deze kleinschaligheid heeft nóg een groot voordeel. Je krijgt als regelbeheerder veel verantwoordelijkheid, waarbij je werkt aan het gemeentelijk Omgevingsplan. Je komt te werken in team Omgeving, dat een grote verscheidenheid aan specialismen aan boord heeft. Circa 25 collega’s, vanuit verschillende beleidsvelden en achtergronden, werken aan de toekomst van Harlingen, Wijnaldum en Midlum. Onder andere op het gebied van Wonen, Monumentenzorg en Erfgoed, Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling. Als regelbeheerder speel je een belangrijke rol in het verbeteren van onze dienstverlening.

Wat ga je doen?

Via het Omgevingsloket vragen particulieren en bedrijven een vergunning aan of doen ze een melding. De vragen die online worden gesteld moeten begrijpelijk zijn voor de initiatiefnemer en moeten juridisch kloppen. Kom jij als regelbeheerder ons helpen om ingewikkelde regels te vertalen naar praktische en begrijpelijke vragen(bomen)?

 • Je vertaalt wetgeving naar toepasbare regels in begrijpelijke taal en houdt het Omgevingsloket (voor zowel collega’s als inwoners te raadplegen) up to date.
 • Je coördineert het proces van totstandkoming, onderhoud, beheer en publicatie van toepasbare regels.
 • Je bent sparringpartner voor juristen en beleidsadviseurs bij het beoordelen en opstellen van beleid en juridische regels voor de fysieke leefomgeving in het omgevingsplan. Je schrijft deze in begrijpelijke taal op.
 • Je maakt toepasbare regels en zorgt ervoor dat de structuur van de toepasbare regels blijft aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet.
 • Je neemt deel aan een provinciale werkgroep om onze toepasbare regels af te stemmen op toepasbare regels van andere (semi-)overheden 
 • Je krijgt de kans om mee te denken over de ontwikkeling en optimalisatie van het nog jonge vakgebied van de regelanalist in het proces van toegankelijke regels.
 • Je werkt mee aan het opstellen van regels voor het nieuwe omgevingsplan.
 • Je verricht overige taken voor de fysieke leefomgeving binnen het team Omgeving.

Dit ben jij

 • Je beschikt over minimaal een HBO opleiding in bijvoorbeeld de richting van Planologie, Bouwkunde of Rechten en hebt affiniteit met informatietechnologie.
 • Je hebt kennis van de Omgevingswet, omgevingsvergunningen en het Omgevingsplan.
 • Je hebt basaal begrip van de opbouw en werking van het DSO en ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vlak van toepasbare regels.
 • Je bent analytisch, nauwkeurig, geordend en gestructureerd.
 • Je bent in staat om juridische regels om te zetten naar begrijpelijke taal op B1-niveau.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden in combinatie met het vermogen om effectief samen te werken.
 • Je bent flexibel en in staat om de functie mede vorm te geven.
 • Je bent bekend met de gemeentelijke organisatie.

Wat bieden we jou?

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook mooie arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 cao-gemeenten. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is maximaal €5.247,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.

Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) boven op je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. Naast een goed salaris biedt de gemeente Harlingen een aantrekkelijke reiskostenregeling met thuiswerkvergoeding,  een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, collectiviteitkorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement! Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons onlineplatform GoodHabitz.

Is je belangstelling gewekt?

Enthousiast geworden? We horen graag van je! De vacature staat open tot de geschikte kandidaat is gevonden.  We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Erik Gommers, teamleider Omgeving, via 06-12201186. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Karina Kingma, HR adviseur, via 06-25717072.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Erik Gommers Teamleider Omgeving
06-12201186
e.gommers@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Karina Kingma HR adviseur
06-25717072
k.kingma@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.071685@sollicitaties.werkeninfriesland.nl 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 31-08-2024 binnen zijn.

Solliciteer direct!