De gemeente Harlingen is in beweging! De komende periode wil de gemeente Harlingen verdere stappen zetten in de professionalisering van haar informatievoorziening en het beheer ervan. We zoeken hiervoor een Functioneel Beheerder Dienstverlening die ons gaat helpen om onze (digitale) dienstverlening verder te verbeteren.

Jouw werkzaamheden

Als Functioneel Beheerder Dienstverlening heb je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van (het beheer van) de informatievoorziening, specifiek gericht op de informatievoorziening die samenhangt met onze (digitale) dienstverlening.

Als Functioneel Beheerder Dienstverlening richt jij je op het beheer en gebruik van systemen die onze (digitale) dienstverlening ondersteunen. Jij weet wat er speelt bij jouw gebruikers. Je kent hun wensen en ideeën en weet welke prioriteiten er liggen. Je weet de gebruikerswensen te vertalen naar concrete wijzigingsverzoeken. Je adviseert proces- en systeemeigenaren over het gebruik van nieuwe mogelijkheden en upgrades, om zodoende alles uit onze bestaande IT te halen. Verder bestaat je werkdag uit het testen van wijzigingen, het verhelpen van incidenten en verstoringen en fungeer je als vraagbaak voor gebruikers. Je onderhoudt het contact met externe leveranciers. Daarnaast participeer je in projecten voor wat betreft de projecten die jouw aandachtsgebied (systemen/processen) raken. Binnen jouw specifieke aandachtsgebied vallen de processen en informatiesystemen van onder andere Burgerzaken, KCC en DIV.

Hier ga je aan de slag:

Je wordt onderdeel van het subteam ICT binnen team Bedrijfsvoering. Het subteam ICT zorgt voor het ontwikkelen, evalueren, beheren en onderhouden van ICT systemen en adviseert over de strategie op gebied van ICT. We verschaffen inzicht in huidige en toekomstige ICT uitdagingen en bieden oplossingen.

Dit ben jij:

Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding, bij voorkeur HBO Bedrijfsinformatica of HBO  Informatiemanagement. Je kunt goed luisteren, bent toegankelijk, oprecht belangstellend en daagt uit. Door je enthousiasme krijg en houd je collega’s in beweging. Van nature maak je verbinding; met medewerkers en met externe partijen. Je bent aanspreekbaar én spreekt aan als dat nodig is. Zo maak jij het verschil.

Je hebt kennis van methoden en standaarden op het gebied van functioneel beheer (ITIL, ASL, BiSL). Je beschikt over kennis van en ervaring met informatievoorziening in een gemeentelijke omgeving en bent communicatief vaardig, met sterke adviserende kwaliteiten. Je bent de verbinder en teamspeler (netwerkvaardig): in staat om verbinding te leggen tussen IV-vraag (gemeente Harlingen) en IV-aanbod (gemeente Súdwest-Fryslân/Team ICT, leveranciers). Je bent proactief, analytisch en pragmatisch ingesteld met een ‘hands on’-mentaliteit.

Dit zijn wij:

'Dat hest mooi deen seun.' Een compliment van een rasechte Harlinger is goud waard. Harlingers zijn ontzettend betrokken bij hun stad of dorp en kijken dagelijks kritisch over onze schouders mee. Geen probleem, want wij zijn net zo kritisch op ons eigen werk. We doen de dingen op onze eigen manier, maar altijd met 100% inzet.

Korte lijntjes, volop verantwoordelijkheid en ambitieuze plannen. Dat is werken bij de gemeente Harlingen. Eigenwijs als we zijn, streven we grote doelen na. Juist door onze eigengereidheid weten we het ver te schoppen. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze

Dit bieden we je:

  • Een dynamische baan in een compacte maar ambitieuze gemeente;
  • Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract);
  • Salarisschaal 9, wat een bruto maandsalaris van max. € 4.537,- op basis van een 36-urige werkweek betekent;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag!

Hebben we je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je! 

De briefselectie staat gepland op 8 februari 2024 en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 12 februari tussen 8.30 en 11.00 uur. 

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:

Nanda de Jong Teamleider bedrijfsvoering
06-31770952
n.dejong3@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij:

Peter van Harten Informatiemanager
06-42106628
p.vanharten@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 06-02-2024 binnen zijn.

Solliciteer direct

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's