Collega Jos Nijssen werkzaam bij gemeente Harlingen.

Ben jij die gedreven financiële HR medewerker die barst van de energie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen ons kleine en jonge team met grote ambities zoeken wij een financiële HR medewerker die de organisatie, samen met het team, een stap verder kan brengen.

Het team HRM bestaat uit een organisatieadviseur, 2 HR adviseurs en 2 HR medewerkers. Het team kenmerkt zich door enthousiasme, humor en een passie voor het HR vak. Een combinatie van ervaring en talent met een diversiteit aan expertise. Team HRM is onderdeel van het team bedrijfsvoering. Een groot team met verschillende disciplines o.a. financieel beleid en Juridische zaken. Ondanks de grootte van het team zijn de lijntjes erg kort. Daarnaast betreft het een deskundig team met een informele sfeer, waarbij flexibiliteit en professionaliteit erg belangrijk zijn.

Jouw Werkzaamheden

Als Financiële HR medewerker ben je dé schakel tussen team HRM, team financiën en Visma Raet. (Gemeente Harlingen heeft de personeels- en salarisadministratie uitbesteed aan Visma Raet en hiervoor is een nauwe samenwerking van belang).

Dit betekent dat jij je bezig gaat houden met:

 • Het beheren van de formatie- en bezettingsoverzichten;
 • Het beheren van budgetten en intern signaleren wanneer nodig;
 • Het uitvoeren van controles op de proefrun van de salarissen;
 • Het maken van rapportages voor het management;
 • Het aanleveren van gegevens voor o.a. begroting en jaarrekening en je bent aanspreekpunt voor de accountant;
 • Het coderen van facturen in key2financien;
 • Het afhandelen van (complexe) vraagstukken op het terrein van salarisadministratie;

Je werkt o.a. met de programma’s Youforce, Key2financien en Key2control

Naast bovenstaande werkzaamheden kan de functie ook nog worden uitgebreid met een rol binnen het verzuim van de organisatie. Werken binnen team HRM betekent ook veel schakelen en anticiperen, dus hierin kunnen meebewegen is een must! Daarnaast is deze functie nieuw, dus zijn er (nog) geen kaders en kun je gaan pionieren.

Dit zijn wij

'Dat hest mooi deent seun.' Een compliment van een rasechte Harlinger is goud waard. Harlingers zijn ontzettend betrokken bij hun stad of dorp en kijken dagelijks kritisch over onze schouders mee. Geen probleem, want wij zijn net zo kritisch op ons eigen werk. We doen de dingen op onze eigen manier, maar altijd met 100% inzet.

Korte lijntjes, volop verantwoordelijkheid en ambitieuze plannen. Dat is werken bij de gemeente Harlingen. Eigenwijs als we zijn, streven we grote doelen na. Juist door onze eigengereidheid weten we het ver te schoppen. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Dit ben jij

 • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, inclusief de werkkostenregeling;
 • Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie en weet hoe een salarisadministratie in elkaar zit;
 • Je beschikt over een accurate omgang met cijfers en analytisch vermogen;
 • Je hebt ervaring met het werken in Youforce.

Wat bieden wij jou?

 • Jij krijgt een tijdelijk contract voor één jaar (uitzicht op een vast contract bij goed functioneren).
 • Jouw aanstelling vindt plaats in salarisschaal 8, wat een salaris van minimaal € 3.014,- en maximaal € 4244,-  bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
 • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Is je belangstelling gewekt?

We horen graag van je! Reageren op deze vacature kan via www.werkeninfriesland.nl. Reageren op deze vacature kan tot en met 21 januari 2024. De briefselectie staat gepland op 23 januari waarbij de eerste gespreksronde op 30 januari, in de ochtend, zal zijn. We zien graag je sollicitatie tegemoet. 

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten. 

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:

Nanda de Jong Teamleider bedrijfsvoering
0631770952
n.dejong3@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij:

Armanda Sterling HR adviseur
0646234048
a.sterling@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 21-01-2024 binnen zijn.

Solliciteer(externe link)

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's