Solliciteer direct

Bij gemeente Harlingen is het nooit saai! Met onze ligging aan het Werelderfgoed de Waddenzee, de rijke cultuurhistorie en met de stad Harlingen als enige zeehavenstad van Friesland heeft onze gemeente vele verhalen te vertellen. Geen dag bij ons is hetzelfde en dat willen we je graag laten zien. Bij gemeente Harlingen zijn wij op zoek naar 3e jaars stagiairs Communicatie voor 5 maanden of langer. Denk jij dat te zijn? Reageer dan snel en vertel ons waarom.

Wat ga je doen?

Uiteraard staan je opdrachten vanuit je studie centraal. Daarnaast geven we je ruim baan om communicatie-ervaring op te doen binnen de lokale overheid. Wat je ook wilt leren, we maken daarin samen keuzes. Als doorkijkje geven we je mee: contentbeheer en ontwikkeling van de website en social mediakanalen. Of draag je bij aan communicatie rondom de gemeentelijk projecten. Denk hierbij aan het maken van nieuwsbrieven, persberichten of het organiseren van een evenement of publiciteitsmoment. En natuurlijk is er ook ruimte voor jouw persoonlijke leerdoelen of wensen ten aanzien van het werk. Geef maar aan, er is veel mogelijk!

Wie ben jij?

Jij vindt (on- en offline) contact hebben met mensen leuk. Je schrijft snel en makkelijk. Als de omstandigheden onstuimig worden, houd jij jouw hoofd koel, ben je wendbaar en denk juist jij in oplossingen. Je bent communicatief, proactief en creatief. Je bent theoretisch onderlegd en pakt werkzaamheden snel praktisch op. Je bent bevlogen in wat je doet, en kijkt er naar uit om impact te kunnen maken bij een gemeentelijke organisatie. Een blij zelfredzaam ei met wat lef is ook wel prettig.

We bieden jou

Een stageplek bij de enige havenstad van Friesland. Je werkt in een omgeving, samen met een klein team, waar geen dag hetzelfde gaat zijn. Je gaat actief aan de slag en zult veel leren op het gebied van (project- en programma-) communicatie, tot aan de bestuurlijke processen. We bieden jou een kickstart om verder te groeien als communicatieprofessional. Niet geheel onbelangrijk voor jou als student, ontvang je ook nog eens een stagevergoeding.

Enthousiast?

Stuur dan z.s.m. je motivatiebrief, cv en eventueel jouw portfolio, naar ikwil@harlingen.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen selecteren we een aantal kandidaten voor een persoonlijk gesprek. Daarna hakken we de knoop door en kun jij wellicht bij ons stagelopen.

Inhoudelijke vragen over de stage?

Bel dan met Joleijn van der Wal (senior communicatieadviseur) via 06 – 10 00 44 32

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Linda Nicolai (HR adviseur) via 14 0517.

Solliciteer direct

Hoe is het werken bij ons? 

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt. 

Verhalen van onze collega's