Collega's aan het werk.

De gemeente Harlingen is in beweging! De komende periode wil de gemeente Harlingen verdere stappen zetten in de professionalisering van haar informatievoorziening en het beheer ervan. We zoeken een Coördinator Functioneel Beheer die ons daarbij gaat helpen!

Jouw werkzaamheden

Als Coördinator Functioneel Beheer heb je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van (het beheer van) de informatievoorziening. Je doet dit vanuit een ‘meewerkend voorman’-rol.

In de rol van coördinator richt jij je op het implementeren en bewaken van (functioneel) beheerprocessen en zorg je ervoor dat jouw collega’s deze processen ook volgen. Hiervoor richt je processen in, stel je richtlijnen en procedures op, signaleer je de noodzaak van aanpassing van beleid en kom je met verbetersuggesties. Je neemt met jouw kennis en enthousiasme je collega’s  functioneel beheerder mee in het verder professionaliseren van de informatievoorziening en het beheer ervan. Als Coördinator Functioneel Beheer onderhoud je daarnaast het contact met onze belangrijkste IT-dienstverlener, de gemeente Súdwest-Fryslân (SWF). SWF beheert de ICT van de gemeente Harlingen. Verder bewaak je het (ICT-) contractenregister en geef je invulling aan leveranciersmanagement door het bewaken en monitoren van de kwaliteit van dienstverlening van onze (SaaS)-leveranciers.

In de rol van functioneel beheerder van informatiesystemen die organisatiebreed worden gebruikt, weet jij wat er speelt bij jouw gebruikers. Je kent hun wensen en ideeën en weet welke prioriteiten er liggen. Je weet de gebruikerswensen te vertalen naar concrete wijzigingsverzoeken. Je adviseert proces- en systeemeigenaren over het gebruik van nieuwe mogelijkheden en upgrades, om zodoende alles uit onze bestaande ICT te halen. Verder bestaat je werkdag uit het testen van wijzigingen, het verhelpen van incidenten en verstoringen en fungeer je als vraagbaak voor gebruikers. Je onderhoudt het contact met externe leveranciers. Daarnaast participeer je in projecten voor wat betreft de projecten die jouw aandachtsgebied (systemen/processen) raken.

Hier ga je aan de slag

Je wordt onderdeel van het subteam ICT binnen team Bedrijfsvoering. Het (sub)team ICT zorgt voor het ontwikkelen, evalueren, beheren en onderhouden van ICT-systemen en adviseert over de strategie op gebied van ICT. We verschaffen inzicht in huidige en toekomstige ICT-uitdagingen en bieden oplossingen.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding, bij voorkeur HBO Bedrijfsinformatica of HBO  Informatiemanagement. Je kunt goed luisteren, bent toegankelijk, oprecht belangstellend en daagt uit. Door je enthousiasme krijg en houd je collega’s in beweging. Van nature maak je verbinding; met medewerkers en met externe partijen. Je bent aanspreekbaar én spreekt aan als dat nodig is. Zo maak jij het verschil.

Je hebt kennis van methoden en standaarden op het gebied van functioneel beheer (ITIL, ASL, BiSL). Je beschikt over kennis van en ervaring met informatievoorziening in een gemeentelijke omgeving en bent communicatief vaardig, met sterke adviserende kwaliteiten. Je bent de verbinder en teamspeler (netwerkvaardig): in staat om verbinding te leggen tussen IV-vraag (gemeente Harlingen) en IV-aanbod (gemeente Súdwest-Fryslân/Team ICT, leveranciers). Je bent proactief, analytisch en pragmatisch ingesteld met een ‘hands on’-mentaliteit.

Dit zijn wij

'Dat hest mooi deen seun.' Een compliment van een rasechte Harlinger is goud waard. Harlingers zijn ontzettend betrokken bij hun stad of dorp en kijken dagelijks kritisch over onze schouders mee. Geen probleem, want wij zijn net zo kritisch op ons eigen werk. We doen de dingen op onze eigen manier, maar altijd met 100% inzet.

Korte lijntjes, volop verantwoordelijkheid en ambitieuze plannen. Dat is werken bij de gemeente Harlingen. Eigenwijs als we zijn, streven we grote doelen na. Juist door onze eigengereidheid weten we het ver te schoppen. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Dit bieden we je

  • Een dynamische baan in een compacte maar ambitieuze gemeente;
  • Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract);
  • Salarisschaal 10, wat een bruto maandsalaris van max. € 5.009,- op basis van een 36-urige werkweek betekent;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Aan de slag

Hebben we je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je!

De briefselectie staat gepland op 8 februari 2024 en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 15 februari.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Peter van Harten Informatiemanager
06-42106628
p.vanharten@harlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Nanda de Jong Teamleider bedrijfsvoering
06-31770952
n.dejong3@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 06-02-2024 binnen zijn.

Solliciteer direct(externe link)

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's