Wij zijn op zoek naar een senior beleidsmedewerker WMO en een junior beleidsmedewerker WMO. We bieden een dynamische, veelzijdige baan met veel uitdagingen binnen een gedreven en vrolijk team. Het sociaal domein verandert voortdurend. Door vergrijzing, transformatie en nieuwe wet- en regelgeving moet  het beleid regelmatig worden aangepast. Daarnaast hebben wij een actief meedenkend Gebiedsteam waaruit voortdurend ideeën komen over hoe het werk kwalitatief beter en efficiënter kan worden uitgevoerd en het voorliggend veld  kan worden versterkt. Van de beleidsmedewerkers wordt gevraagd om hierin mee te denken en om voorstellen te schrijven om het beleid daarop aan te passen. 

Voorbeelden van projecten die nu actueel zijn “Grip op WMO”, Mantelzorgondersteuning, de wet WAMS, de wet Wvggz en het creëren van nieuwe inloop voorzieningen voor mensen met beginnende dementie. We vinden het belangrijk dat een beleidsmedewerker actuele kennis van zaken heeft, nieuwsgierig is naar nieuwe ontwikkelingen, visie heeft en zich strategisch kan positioneren. Je denkt actief mee, betrekt voortdurend collega’s van het Gebiedsteam, ketenpartners en adviseert gevraagd en ongevraagd.

Wat breng je mee als senior WMO beleidsmedewerker

Als senior beleidsmedewerker heb je ruime ervaring binnen het sociaal domein met als aandachtsgebied WMO. Je kunt binnen korte tijd een relevant netwerk opbouwen en werkt oplossingsgericht en je hebt een positieve instelling. Je bent politiek sensitief en kunt goed schakelen tussen alle verschillende gesprekspartners. Ten slotte beschik je over:

 • relevante aantoonbare werkervaring binnen het sociaal domein, specifiek op het terrein van de WMO;
 • een relevante opleiding op tenminste  HBO niveau
 • kennis en ervaring met de WMO
 • een kritische blik met een vernieuwende kijk op wet- en regelgeving
 • goede communicatieve vaardigheden
 • Goede schrijfvaardigheden in zowel woord als geschrift en van nature ben je een verbinder.

Je bent in staat om:

 • Kansen en ideeën om te zetten in bondige en concrete plannen
 • Je bewaakt de koers binnen een politiek/bestuurlijk dynamische omgeving
 • Je zorgt dat projecten worden opgestart en beleid wordt uitgevoerd
 • (pro)actief het bestuur te adviseren
 • Creatief, oplossingsgericht en resultaat gericht te werken

Wat breng je mee als junior beleidsmedewerker

Je hebt ervaring als uitvoerend medewerker WMO. Je hebt sterk de wens en ambitie om een volgende stap te maken als beleidsmedewerker. Je hebt creatieve ideeën, je bent leergierig en bereid om hiervoor een passende opleiding te volgen.

Waar ga je werken

Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Stadsteam, Jeugdteam en team Samenleving. Deze functie valt onder team Samenleving. Team Samenleving houdt zich o.a. bezig met jeugd, wmo, participatie, onderwijs, leerplicht, laaggeletterdheid en leerlingenvervoer.

Kenmerkend voor het werken in Harlingen is dat er met veel plezier en gedrevenheid met elkaar en de inwoners wordt samengewerkt. Er heerst een informele werksfeer, er wordt hard gewerkt en er is collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. De kleinschaligheid van de gemeente maakt dat er korte lijnen zijn en dat je op meerdere terreinen binnen het team ingezet kan worden. Binnen dit domein werk je ook regelmatig samen met collega’s van buurtgemeenten en gezamenlijke uitvoeringsdiensten.

Wat bieden wij

Naast dat je in een fantastisch team komt te werken binnen een prachtige organisatie bieden we ook nog mooie arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 cao-gemeenten. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is maximaal €4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. In eerste instantie betreft het een dienstverband voor een jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.

Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wensen inzetten. De gemeente biedt daarnaast bijvoorbeeld een mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, collectiviteitkorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement! Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Ten slotte bieden we  veel ontwikkelingsmogelijkheden via ons online platform GoodHabitz.

Contact

Enthousiast geworden? We horen graag van je!  We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Wieke Goudzwaard, Teamleider Jeugd en Samenleving, via 06-25755898. Vragen over de procedure? Neem dan contact op met
Carmen Jonker, HR Adviseur, via 06–25755951.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Wieke Goudzwaard Teamleider Jeugdteam
Tel: 06-25755898
E-mail: w.goudzwaard@gebiedsteamharlingen.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Carmen Jonker HR Adviseur
Tel: 06-25755951
E-mail: c.jonker@harlingen.nl

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.057376@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 10-03-2023 binnen zijn.