Collega's dienstverlening aan het werk

Als adviseur dienstverlening adviseer je de organisatie over wat ‘goede’ eigentijdse dienstverlening is. Zit dienstverlening in jouw genen en weet jij jouw enthousiasme op anderen over te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit zijn wij

De gemeente Harlingen, de stad aan het wad, is een betrouwbare en dienstverlenende organisatie, gericht op mens, werk en ontspanning. De gemeente toont zich bewust verantwoordelijk voor het welzijn van de Harlinger gemeenschap. Op de organisatie van de gemeente kan het bestuur bouwen evenals de inwoners, bedrijven, instellingen en toeristen die er graag een beroep op doen. De medewerkers van de gemeente zijn trots op hun organisatie en de resultaten die worden bereikt

Dit ga je doen

Als adviseur dienstverlening adviseer je de organisatie over wat ‘goede’ eigentijdse dienstverlening is. Dienstverlening zit in jouw genen en je weet jouw enthousiasme op anderen over te brengen. Op basis van een recent uitgevoerd onderzoek en aanbevelingen ga je aan de slag met de recent opgestelde visie op dienstverlening en vertaalt deze visie naar concrete en haalbare plannen. Wat kunnen we digitaliseren? Welke processen kunnen slimmer? Welke kanalen zetten we in voor contact met onze klanten? Welke servicenormen hanteren we? Hoe meten we dit? Procesbegeleiding bij verbeteren van processen is jou op het lijf geschreven en je weet altijd de klant centraal te stellen. Je bent in staat een goed evenwicht te vinden tussen klant- en organisatieperspectief. Je gaat de organisatie in om met medewerkers van alle afdelingen in gesprek te gaan en acties te concretiseren. Je bent ook in staat op creatieve wijze de klanten en partners in processen te bevragen en te betrekken. Jij bent onze ambassadeur voor gemeente Harlingen.

De volgende zaken zijn hierbij van belang;

 • Je hebt visie op dienstverlening en kan dit vertalen naar servicenormen.
 • Je maakt makkelijk verbinding.
 • Je hebt een goede “antenne” en snapt hoe een gemeente werkt.
 • Je bent analytisch en kunt data omvormen tot informatie.
 • Je kunt de vraag van inwoners en ondernemers makkelijk vertalen naar beleid, processen, werkwijzen en systemen.
 • Je bent in staat klantreizen in kaart te brengen, informatiearchitectuur op te stellen en service blueprints te maken.
 • Je werkt efficiënt en stelt vlot prioriteiten met een goede risicoafweging.
 • Je bent discreet en integer.
 • Je bent efficiënt, stelt vlot prioriteiten en weet een goede risicoafweging te maken.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit.

Jouw talenten;

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van optimaliseren van dienstverlening
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken.
 • Je werkt projectmatig en weet hoe je projecten op jouw vakgebied moet trekken.
 • Je kunt de vraag van inwoners en ondernemers makkelijk vertalen naar beleid, processen, werkwijzen en systemen.
 • Je bent flexibel en stressbestendig.
 • Je bent klantgericht, klantvriendelijk en accuraat.

Dit krijg je van ons

De functie van Adviseur Dienstverlening is gewaardeerd in functieschaal 10. Het minimumsalaris is €3.558,- tot een maximum van €5.247,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Naast een goed salaris biedt gemeente Harlingen een aantrekkelijke extra voorwaarde van 17,85% Individueel Keuze Budget (IKB) boven op je bruto jaarsalaris. Dit IKB kun je naar eigen wens inzetten. Naast een goed salaris biedt de gemeente Harlingen bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds, collectiviteitkorting op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement en een thuiswerkvergoeding..

Is je belangstelling gewekt?

Enthousiast geworden? We horen graag van je!
De vacature staat open tot 18 februari 2024. De briefselectie vindt plaats op 20 februari en de eerste gesprekken zijn op 27 februari in de middag. We zien graag je sollicitatie tegemoet.

Vragen?

Heb je nog vragen over de vacature neem dan contact op met Marianneke Post (projectleider dienstverlening) via 06-117 957 72. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Armanda Sterling (hr adviseur) via 06-46 23 40 48.

De gemeente Harlingen let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren. Sollicitaties moeten uiterlijk 18-02-2024 binnen zijn.

Solliciteer direct!(externe link)

Wil je meer weten over hoe het werken bij gemeente Harlingen nu écht is? Lees dan de verhalen van een aantal van onze medewerkers die je precies vertellen wat het inhoudt.

Verhalen van onze collega's